Al-Anon-möten

Välkommen – Du letar efter information om det finns ett Al-Anon-möte där du bor.

Finner du ett möte behöver du inte föranmäla dig utan endast gå till det möte du väljer att besöka . Al-Anon har hjälpt många av oss att finna lösningar på våra problem.

Möteslistan ligger i bokstavsordning på stadens namn. Vi har bett samtliga Al-Anon-grupper i Sverige att uppdatera sin information om mötet, och har fått in en hel del. Men det finns grupper som ännu inte svarat. Ofta sitter det en lapp på dörren om mötet och tider, i de lokaler man håller till i. Vi kommer inte ha möjlighet att uppdatera mötesinformation i denna möteslista. Du laddar ned möteslistan här.

 

Slutet möte

Är till för oss som är anhöriga och vänner, som på många olika sätt har påverkats av att någon missbrukar alkohol.  Är du uppvuxen med föräldrar, mor- eller farföräldrar, gift med någon med sjukdomen alkoholism, ungdom med föräldrar som missbrukar så kan du gå på både slutna och öppna möten.

 

Öppet möte

Är för alla som är intresserade av vårt program.  Kuratorer, läkare, psykologer, någon med annan anhörigtillhörighet.

Al-anon har ofta konvent och du är varmt välkommen att besöka konventen. Läs mer om programmen för dem på vår hemsida www.al-anon.se/aktuellt.

 

Första gången på Al-Anon?

Lite kortinformation om hur mötet går till. På våra möten läser vi först en välkomsthälsning, sedan våra steg och traditioner. Ofta läser vi också en kort text i någon av våra böcker med dagliga reflektioner. Sedan börjar delningarna. Då får var och en av oss dela om det som ligger oss närmast hjärtat. Mötena brukar var mellan 1 – 1½  – 2 timmar, men det varierar.

Titta också i vår bokhandel på vår hemsida. www.al-anon.se/Bokhandel. Där finner du fantastisk litteratur skriven av anhöriga och vänner till alkoholister, där de delar sina erfarenheter, hopp och styrkor.